maandag 9 april 2012

Dag 23  22 april 2011  Amance





Hoezo? slaap je wel goed onderweg

Deze dag zou voor Hugues de laatste zijn. Zijn ouders zouden hem onderweg oppikken om naar een familie feest te gaan. In Brienne le Chateau hebben we gepauzeerd, ook omdat dit best een interessant stadje is om te zien. Met name vanwege het dominante chateau op de berg vlak tegen het plaatsje. Deze stad heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van Napoleon, zijn militaire opleiding was hier. Ook weer eens leuk om tussen de mensen te zijn, foto’s gemaakt van een oude neger met een western hoed, boodschappen gedaan. Achter het chateau ligt een mooi bos, daar troffen we een oude man die zorgelijk naar een vijver stond te kijken. Hij bleek een bosbewoner te zijn, hij woonde in een hut, als tegenprestatie voor zijn werk voor de kasteelheer. Hij hielt het bos,  de bezoekers, de waterlopen et cetera een beetje in de gaten. Hij maakte zich zorgen over de lage waterstand. Alle kikkers waren al door de reigers opgevreten. Dit zijn mooie ontmoetingen.
In Dienville hebben we de voeten verzorgd in de Aube en kwamen de ouders, broer en neef van Hugues bij ons. Zijn ouders hadden een picknick voorbereid en daarvan hebben we genoten inclusief Leffe Blond, dit was luxe. De Leffe blond was geen toeval natuurlijk. 
Na het afscheid nemen heb ik mijn weg alleen vervolgd. Al snel ervaarde ik dat je dit dus toch alleen moet doen.  Met zijn tweetjes is gewoon goed en gezellig en ontspannen, tussen Hugues en mij verliep alles als vanzelf sprekend, maar je ervaart alles intenser wanneer je alleen bent. Ondanks het feit dat ook hier de route niet goed bewegwijzerd was verliep de middag als vanzelfsprekend. Mooi weer, prachtig landschap en een vredige stilte. In Amance kwam ik langs de geplande gîte d’eteappe. Een verbouwd schuurtje met keukentje, sanitair, open haard en 10 bedden. Niks mis mee. Ik was hier alleen. Prima overnachting en douche en dat voor € 8,--. In de route beschrijving stond aangegeven dat er een restaurantje zou zijn, dit bleek een afhaal pizzeria te zijn die alleen in het weekend open is en de pizza was gewoon slecht. Dit is all in the game op de camino.
Foto’s
https://picasaweb.google.com/106997302901056601402/Dag2324April2011Amance?authkey=Gv1sRgCN2cg923gYq-zQE

Geen opmerkingen: